Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ha lakodalom készülődik

2008.07.04

A KEDVENCEIM

 

Rajzold le!

Minden résztvevő kapjon egy tollat, papírt és egy kemény fedelű dossziét, amin lehet rajzolni. Kérjük meg őket, hogy írják rá a nevüket a papírra és fordítsák meg. Majd kérjük meg őket, hogy tegyék a lapot a fejükre és így rajzolják le a menyasszonyt. Adjunk kb. 2 percet, hogy befejezhessék a munkát és mondjuk el Nekik: ügyeljenek a részletekre is, pl.: fátyol, ékszer stb. Az idő leteltével megnézhetik a mestermunkát, amit természetesen az illetékes, vagyis a menyasszony fog elbírálni. Biztosak lehetünk a nevetésben! A menyasszony megtarthatja a rajzokat, melyeket egy mappában elhelyezhetünk kedves emlékként.

 

Biztonsági kapocs

Egyszerűnek tűnik, pedig nem az. Szükségünk van egy tálra, egy zacskó rizsre és kb. 50 biztonsági kapocsra. (minél kisebb annál jobb) Töltsük meg a tálat félig rizzsel és a kapcsokkal. Kössük be a játékosok szemét, és kérjük őket, találják meg a kapcsokat. Aki a legtöbbet találja 30 másodperc alatt az a győztes. Hihetetlen milyen versengésbe kezd ilyenkor mindenki....

 

Házaspárbaj

Előkészületként a játékvezetőnek beszélni kell a vőlegénnyel és a menyasszonnyal és összeállítani a kérdéssort (10-20 db). A kérdések mindegyikükre vonatkozzanak, de a másik kérdéseiről egyik sem tudhat! Írjuk fel a kérdéseket egyenként egy-egy kártyára és a hátuljára választ. A következő kérdések lehetnek (Legyünk kreatívak!):

  • Mi a vőlegény kedvenc étele?
  • Ha a vőlegény egy sztár lehetne, ki lenne ő?
  • Melyik napon csókolták meg egymást először?
  • Mikor találkoztak először?
  • Hol találkoztak először?
  • Milyen állathoz hasonlít a vőlegény?

A játékvezető olvassa fel a kérdéseket felváltva, a menyasszony válaszolja meg a vőlegényre vonatkozó kérdéseket, a vőlegény pedig a menyasszonyra vonatkozókat.

Tojás játék (kellékek: 1 nyers tojás)
Az újdonsült férjnek egy asztalra kell állnia, majd az asszonyka a tojást a férj egyik nadrágszárán alul bedugva a nadrágon keresztül fel, majd a másik nadrágszárán óvatosan lefelé pörgeti. Természetesen anélkül, hogy a tojás eltörne...

Sodrófa tánc
A násznép körben áll, közben a zenekar tovább játszik. A vőlegény a sodrófát a lába közé (térde fölé) fogja, de kézzel nem szabad hozzá nyúlnia. A zene ütemére szépen besétál a körbe (közben lábaival szorítja a sodrófát), majd egy lányhoz lépve, kézi segítség nélkül beilleszti a lány lábai közé a fakanalat. (nagy szoknyában természetesen még mulatságosabb...) Ekkor a hölgyön a sor, akinek a körbe betáncolva egy ellenkező nemű lábai közé kell ügyeskednie a sodrófát, anélkül, hogy az a földre esne...

Lufi tánc (kellékek: lufik, melyek megelőzően lehetnek a dekoráció részei is, hosszú cérnával)
Mindenki párba áll, a lányok egyik bokájára 1-1 lufit kell kötözni. Majd elkezdődik a tánc, mely közben a feladat az, hogy a fiúk kipukkasszák a többi pár lufijait, miközben saját táncosuk lufiját megvédik.

Hamupipőke verseny
Minden lány leveszi az egyik cipőjét, ezeket a táncparkett közepén egy halomba rakják. Ezalatt a fiúk a terem előtt várakoznak. Majd amikor elkezdődik a zene, a fiúk bejönnek, mindegyikük kiválaszt a kupacból egy cipőt, és megpróbálja megtalálni hozzá a hölgyet. A megtalált párral kell eltáncolnia a következő táncot.

Lufiposta

Látványos megnyitója a bulinak vacsora után. A játék során a vendégek képeslapokra nászajándékokat írnak fel az ifjú párnak. Természetesen jelképes ajándékokra kell gondolni, mint lemossuk autótokat, kivasalunk helyettetek, meghívunk egy vacsorára, mi vesszük az első pelenkát. A képeslapokat előre megcímezzük a címükre, és felbélyegezzük. Fontos, hogy mindenki olvashatóan aláírja. Ezután a lapokat gázzal töltött lufikra kötjük és szélnek eresztjük őket. Amelyik képeslap megérkezik hozzájuk, azt be lehet váltani feladójánál.
 

Seprűtánc

A táncparketten egy embernek nincs párja, az táncol a seprűvel, a zenekar pár perc után mindig leáll, és aki gyorsan nem talál magának párt azé a seprű. Nagyon mulatságos, mindenkinek más párt kell keresni, nem lehet az előzőnél maradni.
 

Erős férfiak

A férfiak fel kapják a párjukat tánc közben, amikor a vőfély elkiáltja magát, és így táncolnak tovább. Az nyer, aki a legtovább bírja a táncot.
 

Menyasszony keveredés

Ami után a vőlegény szemét bekötik, és három lány közül kell kiválasztania az "övét". Lehet cifrázni kérdésekkel: mit főzne neked a feleséged? Erre a három lány három féle ételt mond. Értelemszerű, hogy a menyasszony tudni fogja a választ, meg a hangja is árulkodik, de lehet nehezebb, bonyolultabb feladatot is adni a vőlegénynek (pl. hangutánzó hangok, vagy csak a lányok kezeit láthatja a fiú stb.)

Árverés

A násznépnek az ifjú pár kedves régi tárgyai közül (pl. mennyit ér a násznépnek a menyasszony alvómacija, hiszen most már ott van neki a férjecskéje, vagy a pár első mozijegye, a vőlegény első stoplis cipője - bármi ami megmaradt régről, és vicces) Ez akár felválthatja a pénzes menyasszonytáncot is.
 

Mennyasszony tánc - másképpen

Akik már táncoltak a mennyasszonnyal azok kört alkotnak, aztán az köré még egy kört, és a végén van 3 , 4 kor, és mikor már mindenki táncolt a mennyasszonnyal, akkor tisztára összeszűkítik a köröket, fel teszik a kezüket, közben az egyik kör balra indul a másik jobbra, így táncolnak, és a vőlegényt nem engedik be a kör közepére, aztán mikor bejut, mert persze beengedik, mert nem erőszakosan kell csinálni, akkor nagy az öröm és ujjongás, táncol az ifjú pár egy kicsit, aztán a vőlegény felkapja a mennyasszonyt és úgy mennek haza átöltözni.
 

Legrégebbi házaspár

A ceremóniamester vagy vőfély minden házaspárt a táncparkettre szólít és a zenekar elkezd játszani egy számot, kb. a felénél a vőfély leállítja és megkéri a táncolókat, hogy csak az a pár maradjon a táncparketten, akik már több mint öt éve házasok. A zene folytatódik tovább egy kicsit, aztán már csak azok maradnak, akik több mint tíz éve házasok, stb. stb. Végül csak egyetlenegy pár marad a táncparketten, ők azok akik az egész vendégseregben a legrégebben házasok és ők kapják meg a menyasszonyi csokrot, az ifjú párnak pedig példaértékű és szerencsét hoz a pár hosszan tartó házassága.
 

Hét lépés játék

Felállítják a mennyasszonyt az asztalra és a férjnek 7 lépésre kell előtte állnia. A vőfély feltesz egy mondókás, vicces kérdést, amire a férjnek is viccesen kell válaszolnia. Csak akkor léphet egy lépéssel közelebb, ha a násznép elégedett volt a válasszal. Ha nem akkor innia kellett valami könnyű italt. Amikor odaér a menyasszonyhoz felkapja és elviszi átöltözni a menyecske tánchoz.
 

Menyasszonyi cipő árverése

Valaki tesz egy ajánlatot a menyasszony cipőjére és az ezután következő ajánlatoknak mind többnek kell lennie az előzőnél. Végül jön a vőlegény és ugyanannyi pénzzel, mint amennyi a cipőben van, kiváltja felesége cipőjét. A pénzt végül az ara kapja és ez lesz az első havi háztartási pénze.


Újságtánc
A vendég párok egy-egy A/3 méretű újságon táncolnak, vigyázva, hogy az újságról ne lépjenek le.Aki lelép, kiesik. 2 percenként az újságlapokat félbe kell hajtani, így a táncterület is felére csökken.Nyertes az, aki a legtovább marad a táncban.

Etetés (répa)

Az ifjú férj, hogy megmutassa, hogy a házasság során is mindig gondoskodik majd arról, hogy bőven jusson majd étel a család asztalára, meg kell hogy etesse egy falat étellel a feleségét. Hogy a násznép is kellő örömét lelje a feladatban, a falat ételt egy megtisztított répa jelképezi, amit a lába közé szorít a vőlegény. Ebből kell egyet harapnia az elé térdelő menyasszonynak.

 

Papucs (papucs vagy két vekni kenyér)

A menyasszonynak, hogy bizonyítsa, kedves és segítő társa lesz majd a vőlegénynek, le kell előtte térdelnie és ráadni az új lábbelijét. A vőlegénynek pedig, hogy bizonyítsa, tudja mi a sorsa a jó férjnek, a lábára húzott papucsban táncolnia kell egyet a feleségével. Jó nagy papucsot vegyünk erre a feladatra, minél jobban mutasson a vőlegény lábán!

 

Vádli felismerősdi (négy segítő)

A menyasszony szemét bekötik, a vőlegényt pedig négy barátjával asztalra vagy székre állítják. Az urak felhúzzák nadrágszárukat és a menyasszonynak tapogatás útján el kell döntenie, melyik vádli is tartozik a férje urához. Mielőtt megnézné, jól választott-e, még bekötött szemmel meg kell puszilnia azt, akire tippelt.

A játék fordítva is játszható: A vőlegény szemét kötik be és a menyasszonyt ültetik vagy állítják négy barátnőjével egy asztalra. A bekötött szemű vőlegénynek a hölgyek lába alapján kell rátalálnia kedvesére. Mielőtt megnézné, jól választott-e, még bekötött szemmel meg kell puszilnia azt, akire tippelt.

Mese: Apa, Anya, Keresztapa, Keresztanya, Bába, Pap
(Bevallom, ez az egyik kedvencem :-) )

Szereplők: Gyerek, Apa, Anya, Keresztapa, Keresztanya, Bába, Pap
Kellék: 7 db szék

A vőfély vagy a ceremóniamester a táncparketten elhelyez 7 széket, körben, kifelé nézve. Ezután megkéri a vőlegényt és még 3 férfit, 3 nőt, hogy fáradjanak oda és foglaljanak helyet. Majd felosztja köztük a szerepeket: Gyermek, Anya, Apa, Keresztanya, Keresztapa, Bába és Pap. Miután ez megtörtént, elmondja a játékszabályt: a színészeknek egyetlen szót sem kell szólniuk, aki meghallja a szerepkörét, az feláll, fut egy kört a székek körül és visszaül a helyére.
Fontos tisztázni az irányt: óramutató járásával megegyezően vagy ellentétesen fussanak.

   Egy kis faluba örömhír érkezett egy kicsi családhoz. Türelmetlenül várták a gólyát, aki a Gyerek hírét hozta. Az Apuka és az Anyuka már régóta vártak egy Gyerekre. Az Apuka és az Anyuka már a Gyerek születése előtt eldöntötték, hogy ki legyen a Keresztanya és a Keresztapa. Már a Bábával is beszéltek a Gyerek születéséről. Végre elérkezett a nagy nap. Az Anyuka már korán reggel érezte, hogy bármelyik pillanatban megszülethet a Gyerek.
   –  Gyorsan – kiabálta az Anyuka az Apukának. Az Apuka gyorsan elfutott a Bábához megmondani neki, hogy a Gyerek bármelyik pillanatban a világra jöhet. Az Apukának messzire kellett futnia, mert a Bába a falu másik végén lakott, a Pappal szemben. Időközben az Anyuka otthon egyre jobban érezte, hogy a Gyerek nemsokára megszületik. Szerencsére az Apuka, a Pap és a Bába időben érkeztek a Gyerek születéséhez.
   –  Ó, – kiáltotta az Apuka és az Anyuka, – van egy Gyerekünk, egy saját Gyerekünk, egy szép Gyerekünk, egy egészséges Gyerekünk, egy jó Gyerekünk!
   A Bába arca sugárzott az örömtől, amikor megpillantotta a Gyereket. A Pap keresztet vetett, hálásan az égre tekintett, majd a Gyerekre.
   Kis idő elteltével a Keresztanya és a Keresztapa felkeresték a Papot, aki megkeresztelte a Gyereket, aki a Keresztapa keresztnevét és az Apa családi nevét kapta. Az egész család mosolygós arccal sétált a környéken, az Apuka, az Anyuka és a Gyerek. A Bába, a Keresztapa, a Keresztanya és a Pap természetesen mind keresztet vetettek, hálásan az égre tekintettek, majd a Gyerekre.
   A Gyerek az Apja és az Anyja karjai közt nőtt fel. Minden évben karácsonykor eljött hozzájuk a Keresztapa, Keresztanya, és ajándékot is hoztak a Gyereknek. A Bába, aki a Gyerek Apjának és Anyjának a barátnője volt, szintén eljött hozzájuk. A Pap is megjelent a látogatók között, és megáldotta az Apát, az Anyát, a Gyereket, a Bábát, a Keresztapát és a Keresztanyát.
   Az iskolában a Pap megtanította a Gyereket a vallásra. A Keresztapa és a Keresztanya, akik szintén pedagógusok voltak, tanították a Gyereket. Az Apuka és az Anyuka nagyon büszkék voltak a Gyerekükre, aki jó tanuló volt. A Keresztapa és a Keresztanya is örültek, mert azt szerették volna, ha a Gyereknek az életben semmi gondja nem lesz. A Gyerek minden vasárnap ment templomba, és vele az Apuka, az Anyuka, a Bába, a Keresztapa és a Keresztanya. A miséken a Pap szép prédikációkat mondott, keresztet vetett, hálásan az égre tekintett, majd a Gyerekre.
   A Gyerek időközben megnőtt. Egy szép napon nagy ünnep volt a családban: a Gyerek megházasodott. A Pap tartotta az esküvőt. A tanuk a Keresztapa és a Keresztanya voltak. Esketés végén az Apa, az Anya, a Bába, a Keresztapa és a Keresztanya gratuláltak a Gyereknek. A Pap keresztet vetett, hálásan az égre nézett, majd a Gyerekre.
   És ha meg nem haltak, még ma is futnak. Mégpedig az Apuka, az Anyuka, a Keresztapa, a Keresztanya, a Bába, a Pap és természetesen a Gyerek.

 


 

------------- o ---------------

 

MÉG TÖBB JÁTÉK

 

Mindennapi kérdés kvíz

Készítsünk néhány kérdésből álló kérdőívet a menyasszonyról, vőlegényről és kérdezzük meg azokat az ott lévő vendégektől. Lássuk kik azok, akik, "igazán" ismerik az ifjú párt! (A kérdések tartalmazhatnak, olyanokat, mint: hol ismerkedtek meg, mi volt az ara első munkája, ... találjunk ki találó kérdéseket). Aki a legjobban ismeri őket, megérdemel egy kis ajándékot.

 

Találd ki!

Találj vagy végy egy kedves kis üveg vagy más átlátszó tároló edényt, és töltsd meg cukorkával, vagy aprópénzzel. Bármi lehet, aminek köze van az esküvőhöz, esetleg magához a személyhez aki a játékot bemutatja. Fontos, hogy tudjuk hány darab van benne mielőtt elindítjuk útjára. Adjuk körbe a játékosok között, akiknek az a feladata, hogy találják ki mennyi ez a szám. A legközelebb álló választ adó a nyertes, aki természetesen elnyeri magát az üveget.

 

Esküvői ruha

Ehhez a játékhoz először is szükségünk van néhány tekercs hófehér WC-papírra. Az esküvőn osszuk a résztvevőket két vagy több 3-5 főből álló csoportra. Mindegyik csoport válasszon egy modellt az esküvői ruhájukhoz (az örömanyák általában tökéletes alanyok erre). A feladat mindegyik csoportnak, hogy tervezzen és készítsen el egy "esküvői ruhát" természetesen WC-papírból. Bármilyen kiegészítőt felhasználhatnak (ékszer, virág, fátyol, fejdísz stb.), de magát a ruhát muszáj papírból készíteni. A csoportokat természetesen ki más bírálná el, mint e téma szakértője a menyasszony. Nagy mulatságban lesz mindenkinek része, nem beszélve arról, hogy az elkészített fotók örök emlékként szerepelnek majd az albumban.

Ajándékok csereberéje

Ezzel a játékkal garantáltan sokat nevethetünk. Bármilyen partin nagy sikerrel játszható! Szükségünk van annyi helyre, hogy a játékosok (10-15 fő) körbe állhassanak. A kör közepére helyezzük el az előre elkészített és gondosan becsomagolt kis ajándékokat. Rendszerint eggyel kevesebbet ahány játékos van. Az ajándékok legyenek kívánatosak, különböző formájúak és használjunk más-más színű papírt és szalagot a csinosításukra. Az ajándékok csak apróságok legyenek (pl. a 100 forintos boltból), kicsi vicces dolgok, vagy apró szappanok, fürdőgolyók, pici képkeret stb. Állítsuk be az órát 10-15 percre (játékosok számától függően). Először is kezdjük a játékot a menyasszonnyal. Adjunk neki egy pár dobókockát és kérjük meg dobjon. Ha duplát dob választhat egyet az ajándékok közül. Adja tovább a kockákat a körben. Ha valaki duplát dob természetesen elvehet egyet az ajándékok közül. Ha elfogytak az ajándékok középről, akkor kezdődik csak igazán a játék, hiszen a nekünk igazán tetszőt elvehetjük bárkitől. Folyamatosan járjon körbe a kocka, hogy minél több esély jusson mindenkire a szabott játékidőben. Amikor a játékidő lejár már nem lehet tovább rabolni. mindenki megkaphatja azt, amelyet a kezében tart. Egy dologra vigyázzunk: senki se tudja meg, hogy az ajándékok csupán vicces apróságokat tartalmaznak. Nagyobb lesz így a meglepődés és a nevetés a végén.

 

Az esküvőnek vége

Játsszuk el, hogy az esküvőnek vége és eljött a nászéjszaka ideje. Sajnos azonban áramszünet tör ki, de a menyasszonynak elő kell készülni a fontos eseményre ebben a tökéletes sötétségben. Kössük be a vőlegény szemét és adjuk oda a "bőröndjét" amit gondosan megtöltöttünk különböző kellékekkel. Muszáj magára vennie egytől egyig, amit benne talál! Tegyünk bele mindent, ami egy nászútra kell: napszemüveg férfi alsónemű, nagy méretű női fehérnemű, kertész kesztyűt stb.(természetesen mindezeket a ruhájára ölti). Amikor elkészült fotózzuk le!

 

Mi van a zsákban?

Szükségünk van egy papír vagy szövet zsákra, amibe 10-15 egyszerű mindennapi tárgyat rejtünk (pl. fogkefe, videokazetta, toll). Adjuk oda a zsákot a vendégeknek, akiknek 30 másodperc alatt minél több dologról kizárólag tapintás útján találják ki mi az, és ezt írják is le. A legtökéletesebb listát adó a győztes.

 

Fejezd be a mondatot!

Mindegyik vendég kapjon egy papírt melyen a következő befejezendő mondatok állnak. (5 perc álljon rendelkezésükre ehhez a játékhoz.)

Mondatok

Válaszok

A nők munkája

soha nem ér véget

A boldog ház

nevetéssel teli

Minden egyes nagyszerű férfi mögött

egy otthon áll

Az én otthonom

soha sincs rendben

Az igaz szerelemhez vezető út

az élet fűszere

Minden férfi háza

az ő maga kastélya

Az igaz szerelem

a mennyekben köttetett

Az igazi házasság

sosem forr

Ha a cipő kényelemes

megéri a pénzét

Ahol a szív

ott a szerelem

Két szakács egy konyhában

elrontja az ételt

Az én házam

az én váram

 

Mit rejt a táska?

Kérjük meg a vendégeket tegyék ki a táskájukat az asztalra. Készítsünk egy listát azokról a dolgokról, melyeket vélhetőleg itt találhatunk. Legyenek közönséges és ritka dolgok is. A tárgyakat pontozzuk, és akinek a legtöbb pontja gyűlik össze a nyertes. Egyes dolgok persze extra pontot érnek: tűzvörös rúzs, tükör, fénykép kedveséről, stb. Nagyszerű mulatságot jelent, de olyanokra is kell gondolni, akik csupán a pénztárcájukkal és egy papír zsebkendővel érkeznek.

A lista végtelen lehet, mint ahogy a mulatság is.

 

Ki vagyok én?

Ezzel a játékkal nagyszerűen lehet kezdeni minden mulatságot. Készítsünk kis kártyákat melyekre híres emberek, énekesek, színészek, vagy ha a társaság jól ismeri egymást a társaságban lévők neveit, írjuk fel. Észrevétlenül csempésszük ezeket az érkezők hátára úgy, hogy senki se lássa a hátán szereplő nevet. A feladat, hogy találják ki "kik ők". Tegyenek fel kérdéseket egymásnak, amire csak igennel vagy nemmel válaszolhatnak a többiek. Természetesen azonnal megismerkednek így a vendéget, mellyel megkönnyíthetjük sokak helyzetét. Az első, vagy első három, aki kitalálja a nevét a győztes. Persze mindenki győzni szeretne így egymásnak nem fognak segíteni.

 

Töltsd ki az üres részt!

Minden vendég kapjon egy papírt, amire írjuk fel a következő szavakat függőlegesen: a baloldalra: HITVES; a jobb oldalra FÁTYOL. A feladat: írjanak fel minél hosszabb szót, aminek az első betűje a bal szóból származik, az utolsó pedig a jobb oldaliból. Az első szó például "f"-el kezdődik, és "l"-el végződik. Például: Fejdíszekkel, felel, flörtöl stb. Minden szó egy pontot ér, kivéve, ha kapcsolatban áll az esküvővel, ami többet ér. Az időkeretet azonban meg kell határozni, pl. 10 percben.

 

Ki a jó megfigyelő?

Ezzel a játékkal a lakodalom legjobb fél óráját ajándékozhatjuk a résztvevőknek. Ültessük le őket egy csendes helyre, ahol biztos nem láthatják meg a menyasszonyt. Feladat: írják le mit visel a menyasszony. A legapróbb részletek (fülbevaló, smink, cipő harisnya stb.) is számítanak, hiszen az lesz a nyertes, aki a legteljesebb listát adja. Adjunk számukra 5 percet, majd hívjuk be az ifjú arát. Érdemes lehet ezt a játékot csak fiúkkal is játszani, ahol a nyertes táncolhat egyet jutalmul a menyasszonnyal.

 

Az írás öröme

Adjunk egy-egy csoportnak szólistát melyből egy levelet, verset kell írniuk a menyasszonynak vagy a vőlegénynek. A szavaknak természetesen viccesnek kell lenni, pl. : tisztítószerek nevei: Mr. Muscle, Vanish, Dove, Bip; vagy egyéb környezetünkben található dolgok: méz, szaloncukor, jázmin, mirtusz, rozmaring, mimóza; de bármilyen az élettel kapcsolatban álló szavak is lehetnek: élet, jövő, remény, megegyezés, élvezet, vidám stb. Legyünk ötletesek! A szövegek írására adjunk időt, esetleg előfeladat is lehet, de mindenféleképpen fel kell olvasni a párnak hangosan, amit garantált jókedv követ majd.

 

Színes gémkapcsok

Ezzel a játékkal is segíthetünk a kezdeti átlagos hangulaton, segítve az emberek megismerkedését. Mindenki kapjon egy-egy gémkapcsot, amit esetleg a dekoráció színével harmonizáló papírral vagy szalaggal dekorálhatunk. A játék lényege, nem szabad kimondani a vőlegény nevét. Aki "lefüleli" a másikat automatikusan megkapja a hibázó gémkapcsát, amit összefűzhet a sajátjával. A mulatság végén a leghosszabb láncot szerző vendég a nyertes.
(forrás: http://www.nasznet.hu/nasznet/nt_jatek.jsp)

 

Összekötősdi

Ehhez a játékhoz két csoportot kell alkotni egyenként 4-6 főből, akik egymás mellett vagy mögött felsorakoznak. Mindkét csapat kap egy kanalat, amelynek a végére többméternyi spárga vagy zsinór van erősítve. Minden játékosnak a bal ujjánál kell bebujtatni a kanalat és a jobb lábszárán kell előjönnie. Amelyik csapat utolsó játékosánál először bukkan elő a kanál, persze úgy, hogy közben minden csapattag össze van kötve a zsinórral, az a nyertes. Vigyázni kell, hogy a szoknyában lévő hölgyek száma mindkét csapatban megegyezzenek.

 

Lepedőszív

Egy nagy lepedőre egy óriási szívet festünk előzetesen. A szívbe beleírjuk az ifjú pár keresztnevét és az esküvő dátumát. Egy-egy körömvágó ollót adunk az ünnepeltek kezébe, hogy azzal vágják ki a szívet. Amikor elkészültek, át kell lépniük a lepedőszív lyukán, vagy a vőlegény karjában tartva kedvesét teszi meg a lépést. A násznép tagjai aláírásukkal és jókívánságaikkal örök emléket írhatnak a kivágott szívre, így az örökké emlék marad.

 

Érkezés a vacsorára

Az ifjú pár két-két vendég felemelt és összeérintett karjai alatt lépeget az asztala felé, minden vendégpár alatt csókot váltanak. Amint egy-egy pár alatt átmentek már, az a pár előremegy, és így vezetik el a fiatalokat a helyükig. Nagyon édes, csak a vendégekkel meg kell beszélni.

 

Csípős krumpli

A vállalkozó kedvű vendégek derekára kötnek egy zsinóron lógó krumplit, ami kb. lábszárközépig ér. Sorba állnak, mindegyikük elé leraknak egy gyufásdobozt, amit a krumpli lóbálásával el kell lökdösni a célvonalig. Óriási poén, nagyon jókat lehet derülni a csípőmozgásokon...

 

Diavetítés

A násznépnek az ifjú párról (gyerekkori képek, vicces képek - így legalább a másik család jobban megismeri az újdonsült rokont, meg vicces is).

 

Alma / narancstánc

Minden pár kap egy gyümölcsöt, ezt kell a homlokukhoz szorítaniuk, míg táncot lejtenek. Nyertes az, aki a legtovább bírja.

 

Szerelmi vallomás

A vőlegény, bizonyítandó, hogy házaséletük során még a lába nyomát is meg fogja csókolni kedves nejének, előbb a násznép előtt teszi meg élete első szerelmi vallomását, mint férj, majd iszik a menyasszony cipőjéből. Fel szokták ajánlani, hogy azt igyon, amit csak szeretne, de ne hagyjuk, hogy ez mondjuk éppen unikum legyen! A pezsgő a legjobb választás, az után nem fog úgy ragadni a cipő és jórészt folt nélkül szárad!

 

 

*** Az alábbiak olyan játékok, amelyeknél a csapatok összeállítása ne legyen vegyes, azaz a menyasszony csapatában csak lányok legyenek, a vőlegény csapatában csak fiúk! ***

 

Búcsú a legényélettől (lufik, szék)

A játékban a vőlegény és a menyasszony csapata segítenek méltó és szimbolikus búcsút venni az ifjú férjnek a legényéletétől. Először a vőlegény csapata hatalmas sóhajjal jelzi a döntés súlyát, majd ha már ekkorákat sóhajtoznak, mindjárt fel is kell fújniuk gyorsan egy-egy kezükbe nyomott lufit, amit a menyasszony csapatában lévő lányoknak adnak. A lányok, a menyasszony szigorú és mindent látó szeme előtt még utoljára odabújhatnak a vőlegényhez, de aztán már soha többet! Hogy ezt méltóan eljátsszák, szépen sorba kell állniuk kb. 10 méterre a vőlegénytől, kezükben a lufikkal. A vőlegény eközben velük szemben ül egy széken, háta mögött áll a felesége. A lányoknak egyenként neki kell futniuk, a vőlegény ölébe tenni a lufit, lendületből a lufira ülni és kidurrantani azt. Általában hatalmas tetszést arat a mutatvány a násznép körében!

 

Kartánc (zenekar)

A feladat során a menyasszonynak és a csapatát alkotó hölgykoszorúnak csábító bájukat kell bizonyítaniuk, így sorban összekapaszkodva egy kánkánt kell eljárniuk. Majd a vőlegény és a fiúk következnek, akik erejük és kitartásuk bizonyítékaként szintén sorban összekapaszkodva egy hagyományos orosz táncot járnak (kalinka). Az a csapat nyer, amelyik szebben teljesítette a feladatot! Halkan megsúgom, hogy ezek általában a lányok szoktak lenni, ami egyrészt adódik a kánkán meggyőző műfajából, illetve attól, hogy a fiú tánckar egy része szinte biztosan elborul majd a guggolva ugrálás közben, ha elég hosszan játszik a zenekar!

 

Lufi pukkasztás (lufik, szék)

A minkét csapat kap annyi lufit, ahány tagja van. A csapatok egymás mellett versenyeznek. A csapattagok sorba állnak, mindenkinél van egy lufi, amivel el kell futnia egy kb. 10 méterre lévő székig, ráülni a lufira és így kidurrantania azt. A következő játékos akkor indulhat, ha az előző visszaért a rajtvonalra. Az a csapat nyer, amelyik előbb végez a lufikkal!

Mivel a lányok magas sarkúban és szűk szoknyában nem futnak olyan gyorsan, mint a fiúk, illetve egy-egy pillesúlyú lánynak komolyan meg kell küzdenie a lufival, hogy az végre kidurranjon, a versenyben általában a fiúk nyernek. Ilyenkor visszavágó gyanánt szoktak egy második fordulót is tartani, amikor a fiú szép tempósan kezdenek, majd lassított felvételként teljesítik a feladatot és "szoros" küzdelemben hagyják győzni a lányokat.

 

Forrás:

http://www.vofelycentrum.hu/jatekok.html

http://www.nasznet.hu/nasznet/nt_jatek.jsp
http://www.nlcafe.hu/forum/index.php?fid=441&topicid=98773